cavia linkpartners op cavianet.nl

Cavianet biedt u de mogelijkheid uw website op te laten nemen in een van onze overzicht pagina's. In ruil voor een verwijzing naar uw site op een van onze startpagina's vragen wij u een link terug te maken naar ons. Uw link wordt dan hieronder zichtbaar. Neemt u dan even contact op met onze webmaster via het contactformulier.

Gebruik aub de onderstaande informatie om naar cavianet.nl te linken:

Naam: Cavianet - Cavia informatie website
Link: http://www.cavianet.nl/

Klik hier voor het contactformulier

Kijk ook eens op andere caviawebsite's


Het caviagastenboek


Wanneer u een bericht kwijt wilt, of wilt met andere cavia eigenaren wilt communiceren dan kunt u een bericht achterlaten in ons gastenboek

Klik hier voor ons caviagastenboek

Wat zegt wikipedia over de huiscavia?.

De huiscavia (Cavia porcellus) is de meest voorkomende cavia. Het is een knaagdier dat van nature in de Andes voorkomt en waarschijnlijk zo'n 3000 jaar geleden door de voorlopers van de Inca's is gedomesticeerd. Nu is het een gangbaar huisdier in Europa. Cavia's zijn geen varkentjes en ze komen niet uit Guinea. Waarom cavia's dan toch als 'biggetjes' werden betiteld is onzeker maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de piepende en knorrende geluiden die ze frequent maken en met de gedrongen lichaamsvorm. Anderen zeggen dat het komt doordat cavia's ongeveer als biggetjes smaken. Zowel in de Latijnse, Nederlandse, Friese, Duitse, Deense, Roemeense, Zweedse als Engelse naam komt het varken terug. 'Guinees' wordt volgens sommigen afgeleid van een guinea. Dit is een oude Engelse munt van 21 shilling, wat in die tijd wel een vorstelijk bedrag zou zijn geweest om zelfs voor een exotisch huisdier te betalen. Anderen denken dat 'Guinees' afkomstig is van 'Guyana' (als in Frans-Guyana, buurland van Suriname) maar die benaming was naar men zegt nog niet in gebruik toen de cavia werd ontdekt; weer anderen wijzen erop dat schepen, van Zuid-Amerika terugkerend, vaak eerst Guinea aandeden.

Klik hier om verder te lezen op wikpedia