Informatie over de cavia

Cavianet hoopt u voldoende te kunnen informeren over de cavia. Veel van onze eigen bevindingen met cavia’s staan verwoord op deze site, eventueel hier en daar aangevuld met informatie van internet of van de gasten van deze website.

En bedenk, er is niet één goede manier om je cavia te verzorgen, nee er zijn vele goede manieren. Veel cavia bezitters verschillen soms op veel punten van mening. Dus als je hier iets leest, en jij doet dat normaal heel anders, wil dat niet te betekenen dat je verkeerd bezig bent. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden!

Klik hier voor het gastenboek

Aanschaf - Transport

Cavia transport

Wanneer u een cavia koopt of krijgt moet het diertje natuurlijk mee naar huis. In veel gevallen gebeurt dat in een kartonnen doosje. Dit is niet de meeste geschikte oplossing. Het zal niet de eerste keer zijn dat een cavia een gat in deze doos knaagt en op ontdekkingsreis gaat.

Het is daarom beter om vooraf een transportbakje aan te schaffen. Ze zijn verkrijgbaar bij elke dierenspeciaalzaak. Zorg voor voldoende bescherming en beschutting, maar zeker voor ventilatie! Laat het transportbakje met de cavia nooit achter in de auto of in de zon. De hoogoplopende temperaturen kan het beestje fataal worden.