Informatie over de cavia

Cavianet hoopt u voldoende te kunnen informeren over de cavia. Veel van onze eigen bevindingen met cavia’s staan verwoord op deze site, eventueel hier en daar aangevuld met informatie van internet of van de gasten van deze website.

En bedenk, er is niet één goede manier om je cavia te verzorgen, nee er zijn vele goede manieren. Veel cavia bezitters verschillen soms op veel punten van mening. Dus als je hier iets leest, en jij doet dat normaal heel anders, wil dat niet te betekenen dat je verkeerd bezig bent. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden!

Klik hier voor het gastenboek

Voortplanting - De ontwikkeling

De ontwikkeling

De dracht van een cavia duurt zo lang omdat de jongen volkomen ontwikkeld ter wereld komen: helemaal behaard en met de oogjes en oortjes open. Ze kunnen zelfs al direct na de geboorte lopen. Jongen die zo te wereld komen noemen we nestvlieders. Omdat cavia's dus al meteen na hun geboorte kunnen vluchten voor vijanden, maken de ouderdieren nooit een echt nest of hol. De maag van de jongen is al volledig ontwikkeld en ingesteld op vast voedsel. Toch drinken ze nog ongeveeer een maand bij hun moeder.