Informatie over de cavia

Cavianet hoopt u voldoende te kunnen informeren over de cavia. Veel van onze eigen bevindingen met cavia’s staan verwoord op deze site, eventueel hier en daar aangevuld met informatie van internet of van de gasten van deze website.

En bedenk, er is niet één goede manier om je cavia te verzorgen, nee er zijn vele goede manieren. Veel cavia bezitters verschillen soms op veel punten van mening. Dus als je hier iets leest, en jij doet dat normaal heel anders, wil dat niet te betekenen dat je verkeerd bezig bent. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden!

Klik hier voor het gastenboek

Voeding - Knabbels en extratjes

Knabbels en extratjes


Een cavia is een echt knaagdier, om zijn knaagtanden in goede conditie te houden is het dan ook belangrijk dat hij wat te knagen heeft. In de dierenspeciaalzaak zijn diverse knabbeltjes te koop. Ook kunt u jonge takken en twijgen zoeken, van bijvoorbeeld wilg-, fruit- of andere loofbomen. Een harde, droge snee brood of stukje knäckebröd zijn eveneens geschikte knabbeltjes.

Denk bij extraatjes niet aan chips, koek, snoep of suikerklontjes. Die dingen zijn heel ongezond voor husdieren, omdat ze te veel zout , suiker en vet bevatten. Er zijn genoeg gezonde lekkernijen waarmee u een cavia een plezier kunt doen. Natuurlijk heeft niet elke dier dezelfde smaak, dus zal de ene cavia iets lekker vinden en de andere niet. U kunt uw cavia het beste verwennen met peterselie, witlof , wortelloof, rozenbottels en kiwi's.