Informatie over de cavia

Cavianet hoopt u voldoende te kunnen informeren over de cavia. Veel van onze eigen bevindingen met cavia’s staan verwoord op deze site, eventueel hier en daar aangevuld met informatie van internet of van de gasten van deze website.

En bedenk, er is niet één goede manier om je cavia te verzorgen, nee er zijn vele goede manieren. Veel cavia bezitters verschillen soms op veel punten van mening. Dus als je hier iets leest, en jij doet dat normaal heel anders, wil dat niet te betekenen dat je verkeerd bezig bent. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden!

Klik hier voor het gastenboek

Huisvesting - In gevangenschap

Cavia in gevangenschap


Cavia's stellen geen al te hoge eisen aan hun verblijf. Ze voelen zich er zeker op hun gemak als ze met soortgenoten zijn. Het is niet aan te raden twee beertjes bij elkaar te houden als er ook zeugjes in de buurt zijn: de mannetjes zullen elkaar dan zeker te lijf gaan.

Een goed cavia verblijf moet allereerst droog en tochtvrij zijn, maar wel een goede ventilatie hebben. Tocht en vocht zijn de grootste bedreigingen voor de gezondheid van uw cavia's!

Net als bij alle huisdieren geldt ook voor de cavia: Hoe groter het verblijf, hoe beter:

- De minimumafmeting voor 1 cavia is 60 x 40 centimeter
- Wanneer u meerdere cavia's in een verblijf wilt houden moet de kooi natuurlijk groter zijn.