Informatie over de cavia

Cavianet hoopt u voldoende te kunnen informeren over de cavia. Veel van onze eigen bevindingen met cavia’s staan verwoord op deze site, eventueel hier en daar aangevuld met informatie van internet of van de gasten van deze website.

En bedenk, er is niet één goede manier om je cavia te verzorgen, nee er zijn vele goede manieren. Veel cavia bezitters verschillen soms op veel punten van mening. Dus als je hier iets leest, en jij doet dat normaal heel anders, wil dat niet te betekenen dat je verkeerd bezig bent. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden!

Klik hier voor het gastenboek

Bijzondere cavia's - De wilde cavia

De wilde cavia

Omdat van de tamme cavia niet precies bekend is wie zijn voorouders zijn, kunnen we niet met zekerheid zeggen dat dit de wilde vorm van onze cavia is. De wilde cavia lijkt wat betreft bouw in elk geval wel als twee druppels water op de tamme cavia. Hij heeft een fraaie, roodbruine pels met zwarte ticking en is minder plomp dan de tamme cavia.

In sommige dierentuinen worden al langere tijd bijzondere cavia's gehouden. De fok van de wilde cavia kent echter wisselend succes, waardoor de populatie niet echt groot is. Men neemt aan dat voeding, verzorging en voortplanting van de wilde cavia identiek zijn aan die van zijn tamme soortgenoot.