Informatie over de cavia

Cavianet hoopt u voldoende te kunnen informeren over de cavia. Veel van onze eigen bevindingen met cavia’s staan verwoord op deze site, eventueel hier en daar aangevuld met informatie van internet of van de gasten van deze website.

En bedenk, er is niet één goede manier om je cavia te verzorgen, nee er zijn vele goede manieren. Veel cavia bezitters verschillen soms op veel punten van mening. Dus als je hier iets leest, en jij doet dat normaal heel anders, wil dat niet te betekenen dat je verkeerd bezig bent. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden!

Klik hier voor het gastenboek

Bijzondere cavia's - De rotscavia

De rotscavia

De rotscavia wordt ook wel rotsmoko of bergcavia genoemd. In tegenstelling tot de andere caviasoorten kunnen rotsmoko's uitstekend klimmen en springen. In de vrije natuur leven rotsmoko's in bomen en langs rotsachtige hellingen. Balancerend over dunnen takken vinden zij hun weg.

In bepaalde perioden is de rotscavia ook 's nachts actief. De vrouwtjes werpen een a twee keer jongen per jaar. Net als andere caviasoorten stellen ook rotsmoko's geen hoge eisen aan hun verzorging.