Informatie over de cavia

Cavianet hoopt u voldoende te kunnen informeren over de cavia. Veel van onze eigen bevindingen met cavia’s staan verwoord op deze site, eventueel hier en daar aangevuld met informatie van internet of van de gasten van deze website.

En bedenk, er is niet één goede manier om je cavia te verzorgen, nee er zijn vele goede manieren. Veel cavia bezitters verschillen soms op veel punten van mening. Dus als je hier iets leest, en jij doet dat normaal heel anders, wil dat niet te betekenen dat je verkeerd bezig bent. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden!

Klik hier voor het gastenboek

Gezondheid en ziekte

Botbreuken

Cavia's breken soms botjes omdat ze ergens achter blijven haken met hun pootjes. Een dier met een gebroken pootje zal het niet belasten en kreupel door het verblijf waggelen. Wanneer het een rechte breuk is, zal die binnen enkele weken genezen. Zorg er in die periode voor dat de cavia zijn eten en drinken zonder moeite kan bereiken.

Wanneer een cavia zijn rug heeft gebroken is het beter om hem in te laten slapen, raadpleeg bij twijfel over een mogelijke botbreuk altijd uw dierenarts.