Informatieover de cavia

Cavianet hoopt u voldoende te kunnen informeren over de cavia. Veel van onze eigen bevindingen met cavia’s staan verwoord op deze site, eventueel hier en daar aangevuld met informatie van internet of van de gasten van deze website.

En bedenk, er is niet één goede manier om je cavia te verzorgen, nee er zijn vele goede manieren. Veel cavia bezitters verschillen soms op veel punten van mening. Dus als je hier iets leest, en jij doet dat normaal heel anders, wil dat niet te betekenen dat je verkeerd bezig bent. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden!

Klik hier voor het gastenboek

 Algemene informatie


De cavia behoord tot een van de populairste dierenvrienden voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen veel plezier beleven aan het houden en fokken van dit diertje.

Cavia's zijn uitermate vriendelijke knaagdieren en bijna nooit agressief, zo komt een bijtende cavia zelden tot nooit voor en is deze zodoende zeer geschikt voor kinderen..

Bovendien heeft de cavia een prima formaat, zo is de cavia niet te groot en daarom ook voor kinderen goed te hanteren. Ook is de cavia niet te klein zodat deze bestand is tegen de te enthousiaste kinderhandjes!

Een cavia is een huisdier dat zeker niet veel eisen stelt, toch moet je bij het verzorgen van dit knaagdiertje je houden aan de regels om zo preventief problemen te voorkomen.

Vooral de voeding luistert nauw van dit knaagdiertje: Een niet goed uitgebalanceerd dieet kan een cavia snel, en ernstig ziek maken.Kenmerken van de cavia

Cavia's behoren als knaagdieren tot de zoogdieren, deze zoogdieren zijn gewervelde warmbloedige diertjes.

Zo hebben de cavia´s constante lichaamstemperaturen, en ademen deze diertjes via de longen. Ook hebben cavia´s een vacht. Cavia´s zijn knaagdieren met een wat gedrongen en mollige bouw.

Deze knaagdieren worden gemiddeld 4 tot 8 jaar oud. Een gemiddelde cavia vrouwtje (zeugje) heeft een gewicht van 800 tot ongeveer 1200 gram, en een mannetjes cavia (beertje) een gemiddeld ggewicht tussen de 900 en 1500 gram.

Cavia's zijn zeer sociale dieren en heeft graag een of meerdere soortgenootjes om zich heen.  Hierdoor adviseren wij ten alle tijden om altijd minimaal 2 cavia's bij elkaar te houden!Informatie op cavianet.nl

Alle informatie over de cavia´s vindt u op onze website, alle teksten zijn uit eigen ervaring geschreven. Wij hopen dat u veel uit onze informatie kunt halen en dat u veel leesplezier beleefd aan onze teksten over de schattige knaagdiertjes ´de cavia´s!

Indien u aanvullingen of vragen heeft kunt u eenvoudig contact opnemen, dit kan via ons contactformulier op onze website of stuurt u een emailtje naar info@cavianet.nl